Καλύτερος οικοδεσπότης AirBnB και έξυπνο σπίτι

Καλύτερος οικοδεσπότης AirBnB και έξυπνο σπίτι

Καλύτερος οικοδεσπότης AirBnB και έξυπνο σπίτι

Γιατί οι οικοδεσπότες της Airbnb υιοθετούν το έξυπνο σπίτι;

Καλύτερος οικοδεσπότης AirBnB και έξυπνο σπίτι. Πως να δώσεις αξία στο ακίνητό σου και να επιτύχεις μεγαλύτερη τιμή μίσθωσης; Οι κόσμοι της Airbnb και των έξυπνων σπιτιών είναι πια συνυφασμένοι.

Τα έξυπνα σπίτια προάγονται καλύτερα στη νέα τάση της εποχής. Ποια είναι αυτή; Μα ποια άλλη από την επένδυση των ακινήτων και την κεφαλαιοποίησή τους μέσω της διεθνούς πλατφόρμας AirBnB. Επίσης πολλές εταιρείες, με αρκετά μικρότερο ποσοστό προμηθειών προωθούν και παρέχουν στους υποψηφίους πελάτες σας την ταυτόχρονη βραχυχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου και οικίας. Καλό deal, σωστά;

Τί είναι το έξυπνο σπίτι; Και πώς συνδράμει σε μια ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας;

Έξυπνο σπίτι είναι αυτό που κατά την κατασκευή του ή την ανακαίνισή του εγκαθίστανται κάποιοι αυτοματισμοί. Κατά τη λειτουργία τους αυτοί οι αυτοματισμοί συμβάλλουν στο να κάνουν το περιβάλλον πιο άνετο, πιο βολικό, πιο υγειινό και πιο φιλικό για τον ένοικο. Εκτός από τη λειτουργικότητα ενός τέτοιου σπιτιού σκόπιμο είναι να αναφέρουμε και το κέρδος σε όρους χρόνου από καθημερινές εργασίες ή λειτουργίες που έπρεπε να γίνουν χειροκίνητα! Και ο χρόνος τη σήμερον εποχή είναι χρήμα.

Οι ιδιοκτήτες αγοράζουν έξυπνα ηχεία, έξυπνους συναγερμούς. Αγοράζουν έξυπνες τέντες (σκίαστρα) που ανεβαίνουν για παράδειγμα όταν υπάρχει δυνατός άνεμος ή κατά το βράδυ και που κατεβαίνουν το πρωί μόνες τους και αυτόματα με το πρωινό φως. Ακόμη ένας έξυπνος θερμοστάτης θα θέσει σε λειτουργία τη θέρμανση όταν πέσει η θερμοκρασία χώρου κάτω από μια ορισμένη θερμοκρασία. Όπως για παράδειγμα ο εξαιρετικός έξυπνος θερμοστάτης της SIEMENS RDS όπου μαθαίνει από τους ενοίκους το καθημερινό τους πρόγραμμα και το επαναλαμβάνει όταν το κρίνει σκόπιμο. Το υγρόμετρο που ενσωματώνει επίσης μπορεί να θέσει σε λειτουργία τον αφυγραντήρα ώστε και η θέρμανση να λειτουργήσει λιγότερο και αποδοτικότερα.

Η AirBnB επιτρέπει στους ανθρώπους να ενοικιάζουν τα δικά τους σπίτια σε άλλους. Έτσι οι οικοδεσπότες AirBnB, λόγω και του αυξανόμενου ανταγωνισμού προχωρούν ένα βήμα πιο πέρα για να προσφέρουν στους επισκέπτες εξαιρετικές εμπειρίες φιλοξενίας. Με ειδικές ανακαινίσεις AirBnB και εγκαθιστώντας αυτοματισμούς μετατρέπουν τη διαμονή των φιλοξενουμένων σε μία πολύ όμορφη εμπειρία. Έτσι καθίστανται σε Super Hosts και κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Έξυπνος Θερμοστάτης

RDS120 Smart Thermostat of Siemens - installation

Siemens Smart Thermostat RDS

Διαβάστε περισσότερα για τον Έξυπνο θερμοστάτη της SIEMENS και για τις δυνατότητές του.

Ο έξυπνος θερμοστάτης που Κατανοεί τις ανάγκες σας.

Έξυπνo θυροτηλέφωνο

έξυπνo θυροτηλέφωνο της Nest

Έξυπνo θυροτηλέφωνο για AirBnB

Το έξυπνo θυροτηλέφωνο hello της Nest προς εγκατάσταση σε ανακαίνιση airbnb από την AGS Μηχανική.

Τι λένε τα στατιστικά;

Σίγουρα όλοι μας λίγο πολύ έχουμε επισκεφτεί και περιηγηθήκαμε στην πλατφόρμα AirBnB. Σίγουρα τα πιο πολλά σπίτια είναι πανομοιότυπα και βαρετά αν όχι απλά συνηθισμένα. Μέχρι να βρεθείς στην αγγελία ενός σπιτιού ανακαινισμένου με έξυπνο θυροτηλέφωνο που θα κάνει το check-in σου γρηγορότερο. Εδώ είσαι. Μία έξτρα υπηρεσία που ξεχωρίζει από το πλήθος. Άλλωστε αυτό είναι το ζητούμενο. Μία εμπερία διαμονής ξεχωριστής από τις συνηθισμένες. Με έξτρα υπηρεσίες, με περισσότερη άνεση και ευκολίες.

Είναι όλοι οι αυτοματισμοί κατάλληλοι για AirBnB host;

Ενώ συσκευές όπως έξυπνα ηχεία και έξυπνος φωτισμός είναι από τις πρώτες σε αγορά έξυπνων συσκευών, παρόλα αυτά δεν είναι εκείνες που θα σε κάνουν super host. Για ενοικίαση σπιτιού στην airbnb χρειάζεσαι συσκευές που θα κάνουν τη φιλοξενία ευκολότερη και λειτουργικότερη και όχι τη δική σου καθημερινότητα ωραιότερη έξυπνη εμπειρία ζωής στην οικία σου.

Οι ιδιοκτήτες κατοικιών προς μίσθωση στην AirBnB πρέπει να κατευθυνθούν στην αγορά έξυπνης κλειδαριάς και θυροτηλεφώνου. Επίσης εξύπνου θερμοστάτη ώστε ζεστό νερό χρήσης και θερμοκρασία κατάλληλη να εξασφαλίσουν την άνεση των φιλοξενουμένων στο χώρο κατά την είσοδό τους στο χώρο. Τέλος, από τις έξυπνες συσκευές ενός smart home που απευθύνονται κυρίως στον ιδιοκτήτη είναι το ρελέ και καρτοδιακόπτης της Olympic Electronics που θα εξασφαλίσουν τη διακοπή τροφοδοσίας σε φωτισμό και συσκευές κατά την αποχώρηση από το σπίτι.

Είπαμε, η φιλοξενία πρέπει να είναι μοναδική για τον πελάτη. Δε θα πρέπει να έχει και το άγχος του κλεισίματος ή του να απενεργοποιήσει όλες τις συσκευές και να ελέγξει όλα τα φώτα. Γι’αυτό το λόγο το ρελέ και ο έξυπνος καρτοδιακόπτης θα φροντίσουν να απενεργοποιήσουν κλιματιστικό, φωτισμό και συσκευές πλην του ψυγείου.

Το μέλλον των σπιτιών AirBnB

Είσαι κι εσύ κάτοχος σπιτιού AirBnB ; Σε επασχολεί συχνά το άγχος μήπως και χάσουν τα κλειδιά σου οι φιλοξενούμενοι; Το ίδιο να ξέρεις απασχολεί και αυτούς. Και δε θα πρέπει. Άρα είναι δεδομένο ότι θα προτιμήσουν σπίτια που θα κάνουν την διαμονή πιο χαλαρωτική, πιο ξέγνοιαστη.

Πώς να δράσεις; Τι να κάνεις και τι όχι αν θέλεις να αυξήσεις τα κέρδη σου από το υπό μίσθωση ακίνητό σου.

Μα το να κάνεις έξυπνο το σπίτι σου. Να μη βιαστείς να κάνεις ανακαίνιση σπιτιού αν προηγουμένως δε μελετήσεις τις λύσεις που πρέπει να προσφέρεις στα προβλήματα που απασχολούν τους φιλοξενουμένους σου. Τότε και μόνο τότε θα μελετηθεί και σωστά η εγκατάσταση χωρίς να σου αφήνει εκ των υστέρων μερεμέτια. Διαφορετικά δε θα καταφέρεις να αποσβέσεις και έπειτα να κερδίζεις από την επένδυσή σου.

Πρέπει λοιπόν να απαλλάξεις από το άγχος και τους προβληματισμούς τους φιλοξενούμενους. Μια διαμονή που :

  • θα σε αποδεσμεύσει από την ανάγκη να ανοίξεις το σπίτι στο φιλοξενούμενο και να τον καλωσορίσεις
  • θα τους στέλνει αυτόματα τον κωδικό του WiFi στο κινητό τους
  • θα τους στέλνει έναν κωδικό ανοίγματος της πόρτας μία μέρα πριν την άφιξή τους
  • θα τους απαλάσσει από τοάγχος να ελέγξουν θερμοσσίφωνα, φωτισμό, κλιματισμό κλπ
  • θα τους βολέψει στο να μη χρειάζεται να σε περιμένουν να τους ανοίξεις αλλά ούτε και εσύ να τους περιμένεις να φτάσουν από τη στάση του μετρό και να σε δεσμεύουν από άλλες παραγωγικές εργασίες ή να σου στερούν τον ελεύθερο χρόνο
  • και πολλά άλλα έξυπνα τρικς

θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο βολικά για όλους.

Για σωστή ανακαίνιση σπιτιού για airbnb από τους ειδικούς επαγγελματίες στο χώρο της ανακαίνισης κατοικιών προς βραχυχρόνια μίσθωση πάτησε εδώ και ζήτησε την οικονομική προσφορά μας για να αυξήσεις τις δυνατότητες να κερδίζεις περισσότερα από το σπίτι σου.

Μετέτρεψε το σπίτι σου προς ενοικίαση σε smart home και αύξησε τις πιθανότητες να ενοικιαστεί ο χώρος σου στο 72-87%.

Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης | AGS Engineering

Ανακαίνιση airbnb γκαρσονιέρας από την AGS-Engineering

Ανακαίνιση σπιτιών για AirBnB

Ανακαίνιση AirBnB : Η νέα τάση στον κατασκευαστικό χώρο

Η τάση στην ανακαίνιση τα τελαυταία 3-4 χρόνια άλλαξε κάπως τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζται. Η αύξηση των τουριστών τα τελαυταία αυτά χρόνια είναι δεδομένη. Τόσο παγκόσμια αλλά και προπάντων εγχώρια. Αρχικά οι low cost εταιρείες με τα δελεαστικά εισιτήριά τους. Μετά οι μειωμένες τιμές που αφορούν στα έξοδα για ένα ταξίδι αναψυχής. Τέλος η ανάγκη για αύξηση ή ενίσχυση του εισοδήματος και λίγο η “μόδα” της ιδιωτικής ενοικίασης μέσω airbnb έφεραν νέα δεδομένα στο χώρο των ακινήτων.

Ανακαίνιση σπιτιών και AirBnb

Τα τελευταία χρόνια είναι αδιαμφισβήτητη η κρίση που έπληξε τον κλάδο της οικοδομής και των κατασκευών. Με τη σειρά της αυτή η κατάσταση έφερε τη μείωση των τιμών τόσο στα υλικά αλλά και στα εργατικά που αφορούν στις οικοδομικές εργασίες. Έτσι σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση για καταλύμματα τόσο από ξένο αλλά και εγχώριο τουρισμό γεννήθηκε η ανακαίνιση airbnb. Ένας όρος που αφορά στην αυξανόμενη ζήτηση για ανακαινίσεις σπιτιών με σκοπό την προσφορά τους και την ενοικίασή τους μέσω της πλατφόρμας ιδιωτικής μίσθωσης Airbnb.

Έτσι πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων προσέφυγαν στη λύση της ανακαίνισης με σκοπό τν ενοικίαση. Ποια η διαφορά όμως από μία απλή ανακαίνιση; Οι διαφορές είναι μεν μικρές αλλά μεγάλης και ουσιαστικής σημασίας για τον ιδιοκτήτη ή το διαχειριστή. Μία από τις βασικότερες διαφορές από μία απλή ανακίνιση οικίας είναι η εγκατάσταση για παράδειγμα αυτόματου ρελέ απενεργοποίησης του κλιματισμού με κάρτα κατά την αποχώρηση των επισκεπτών. Ακόμη διάφοροι αυτοματισμοί που απαγορεύουν τη χρήση συστημάτων κατά τον αερισμό ή επίσης το σβήσιμο του φωτισμού κατά την αναχώρηση.

Μην ξεχνάμε ότι η σπατάλη ενέργειας είναι χάσιμο χρημάτων για τον ιδιοκτήτη. Γιατί μπορεί στην κλασσική μίσθωση οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να μεταβιβάζονται οι υποχρεώσεις τους στον μισθωτή αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την περίπτωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οπότε για ανακαίνιση οικίας που προορίζεται για βραχυχρόνια μίσθωση συνιστάται η μελέτη των αναγκών, ο σχεδιασμός ικανοποίησής τους και η πραγματοποίηση των εργασιών από έμπειρα συνεργεία με σωστό οικονομικό και χρονικό προγραμματισμό.

Οικονομική λύση ανακαίνισης AirBnB

Αν θέλετε κι εσείς ανακαίνιση σπιτιού για airbnb και θέλετε “να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο” ότι το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει τόσο αισθητικά αλλά και θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του τουριστικού κοινού επικοινωνήστε μαζί μας. Και επειδή η ανακαίνιση δεν είναι μίαμκαθόλου φθηνή διαδικασία γενικά, είναι αναγκαίο να την εμπιστεφθείτε στα έμπειρα συνεργεία της εταιρείας μας και στους μελετητές μας, πιστοποιημένους από το διεθνή οργανισμό διαχειριστών έργων IPMA.

Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης | AGS Engineering

Δασικό αυθαίρετο, τακτοποίηση έναντι προστίμου

Τακτοποίηση – Νομιμοποίηση αυθαιρέτων έναντι προστίμου

Νομιμοποίηση αυθαιρέτων - "Τακοποίηση" αυθαιρέτων κατασκευών έναντι προστίμου

Ενα πλαίσιο για την «τακτοποίηση» οικισμών αυθαιρέτων σε δάση έναντι προστίμου, στο πρότυπο των ανάλογων ρυθμίσεων για τα αυθαίρετα παρουσίασε, χθες, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Η ιδιαιτερότητα του πλαισίου είναι ότι δεν προϋποθέτει ούτε συνεπάγεται την κυριότητα, δίνοντας μόνο μια 40ετή ή 25ετή αναβολή σε πρόστιμα, διώξεις και κατεδαφίσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να «διατηρηθεί» ακόμα και αυθαίρετο καταπατητή σε δημόσια δασική έκταση. Το δεδομένο είναι ότι η διαδικασία αυτή θα λειτουργήσει ως Continue reading “Τακτοποίηση – Νομιμοποίηση αυθαιρέτων έναντι προστίμου”

Insulate-your-home-and-save-up-to-45-percent-per-year

Τα οφέλη της θερμομόνωσης

Τα οφέλη της θερμομόνωσης

Η μόνωση του σπιτιού σας εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια χρημάτων που δαπανά κάθε νοικοκυριό για τη θέρμανση ή την ψύξη αντίστοιχα.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη μόνωση στο σπίτι. Η μόνωση του σπιτιού σας θα προσθέσει οφέλη στην άνεση σας, θα δημιουργήσει ένα υγιέστερο περιβάλλον στο σπίτι, θα μειώσει τους λογαριασμούς ενέργειας και θα έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο εσωτερικός οδηγός της μόνωσης στο σπίτι.

Η προσθήκη μόνωσης στο σπίτι σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την άνεση του περιβάλλοντος διαβίωσής σας. Η προσθήκη μόνωσης σε υπάρχον σπίτι θα ρυθμίζει τη θερμοκρασία, καθιστώντας το περιβάλλον σας πιο ευχάριστο, ειδικά επί της παρουσίας ακραίων καιρικών συνθηκών.

Η προσθήκη μόνωσης σε υπάρχον σπίτι, πέραν των λοιπών οφελών, θα αυξήσει Continue reading “Τα οφέλη της θερμομόνωσης”

Insulate your home and save up to 45 percent per year

The Benefits of Home Thermal Insulation

The Benefits of Home Insulation

Insulating Your Home Secures Energy Savings From The Outside In

 

There are many benefits of home insulation. Insulating your home will add to your comfort, create a healthier home environment, reduce your energy bills and have a positive environmental impact.

Energy Efficiency Tips by ags-engineering.gr

The inside guide of home insulation.

Adding insulation to your home is a great way to increase the comfort of your living environment. Adding home insulation to an existing home will regulate the Continue reading “The Benefits of Home Thermal Insulation”

One-radiator-is-sufficient-to-heat-a-whole-floor

Στη Νορβηγία, ένα καλοριφέρ αρκεί για έναν όροφο

 

 

Η σωστή μόνωση των σπιτιών για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί πλέον τον κανόνα σε πολλά κράτη, όμως στη Νορβηγία έχει αναχθεί σε άλλα επίπεδα.  Continue reading “Στη Νορβηγία, ένα καλοριφέρ αρκεί για έναν όροφο”

One-radiator-is-sufficient-to-heat-a-whole-floor

In Norway, a radiator is sufficient for one floor

Ενα μόνο καλοριφέρ αρκεί για να ζεσταθεί ένας ολόκληρος όροφος στην πιο «εξελιγμένη» κατηγορία ενεργειακών κτιρίων

A single radiator is enough to heat an entire floor in the most “advanced” category of building energy
A single radiator is enough to heat an entire floor in the most “advanced” category of building energy
Proper insulation of houses to save energy and reduce greenhouse gas emissions has become the norm in many countries, but in Norway has been reduced at other levels. Continue reading “In Norway, a radiator is sufficient for one floor”

Finding New Buildings in the Dust of the Old

With the continued and growing emphasis on sustainability in construction we could be on the verge of a radical shift in how we think about the current stock of buildings. The time may be coming when we stop planning for building replacement, and instead plan for building reuse. That in turn would significantly change the roles of designers and builders.

Continue reading “Finding New Buildings in the Dust of the Old”